A rend őrét is elérheti a porckorongsérv problémája

A szomszédunkban egy nagyon kedves, sportos házaspár él.  Mindig együtt szoktak reggelente kocogni – a hölgy testnevelő tanár, a férje pedig rendőr. Az úr még különféle erősítő gyakorlatokat is szokott végezni a parkban – ennek mindig szemtanúja voltam, amikor a kutyánkat sétáltattam.

Azonban azt is észrevettem, hogy pár hete mintha kicserélték volna az urat, aki bár ugyanolyan kedves és előzékeny volt, mint mindig, de láthatólag fájdalmai voltak minden egyes lépésénél. Mostanában nem is futott, és a mozdulatai roppant óvatosak lettek. Meg is kérdeztem tőle, hogy ha nem vagyok indiszkrét ezzel, elárulja-e, hogy mi történt vele? Esetleg valami balesetet szenvedett? Elmondta, hogy sajnálatos módon porckorongsérve van, ami jelentős fájdalommal jár. Én jól tudom, hogy mit jelent ez a fájdalom, hiszen az apukámnak is porckorongsérve volt. Meg is kérdeztem a szomszédot, hogy tud-e valamiféle megoldást, megtalálta-e azt az orvost, aki segíthet a porckorongsérve kezelésében?

Ő azt mondta, hogy még keresi a megoldást, és mivel se ideje, se nagyon pénze, mondhatni a porckorongsérv kezelése még a levegőben lóg. Ezen jót nevettünk, pedig gondolom számára ez nem volt annyira humoros. Otthon sokszor eszembe jutott ez a dolog és be is ütöttem a számítógép keresőjébe, hogy: porckorongsérv kezelése.

Számtalan találatot hozott a rendszer – hirtelen nem is tudtam közülük választani. Aztán valahogy rátaláltam a Therapy4U Gerincterápiás Központra, ahol érdekes módon pont azt a példát hozták föl, hogy annyiféle megoldást ajánlanak manapság a mozgásszervi problémák megoldására, hogy nehéz megtalálni közülük az igazán megfelelőt. Mondhatni népiesen a sok ocsú között nehéz megtalálni a búzát.

A Therapy4U Gerincterápiás Központ oldalán meggyőződhettem arról, hogy az ott dolgozó szakemberek, gyógytornászok nem részmegoldásokat keresnek, hanem egy rendszerben dolgoznak: nemcsak a fájdalom gyors feloldására törekednek, hanem a fájdalommentesség hosszútávú megőrzésére is. Ezt próbálják tudatosítani a hozzájuk forduló páciensekben szintén. A rendszerüket úgy nevezték el, hogy Back 2 Balance koncepció.

Az első alkalommal a pácienseknél a gyors fájdalomcsillapításra törekednek ugyan, majd miután megszabadították a hozzájuk fordulókat az állandósult gyötrő fájdalomtól, egy elbeszélgetéssel, majd fizikai vizsgálattal térképezik fel a különféle kórisméket előidéző történéseket, amelyek a porckorongsérvhez vezettek. Már rögtön az első alkalommal meghatározzák, hogy a pácienseknek személyre szabottan melyik módszerrel kezdik el a kezelését.

A manuálterápiás módszereik közt rengeteg korszerű eljárás megtalálható. A teljesség igénye nélkül alkalmazzák például a Maitland koncepciót,  a Mulligan koncepciót, a Mckenzie módszert, Neurodinamikát, Trigger kezelést, valamint Szegmentációs stabilizációs tréninget is, és még hosszan sorolhatnám.

Hogy megnyugtassam a kedves szomszédomat, és ne érje meglepetés az árakkal kapcsolatban, a Gerincterápiás Központ weboldalán megtalálhatók a kezelések árai is. Itt név szerint szerepelnek az adott gyógytornászok, akik a kezelést végzik, valamint a kezelések időtartama is, na meg természetesen az árak.

Én már alig várom, hogy ezt megbeszélhessem a szomszédommal. Remélem, megfogadja a jó tanácsomat és felkeresi a Therapy4U Gerincterápiás Központot!