Egy kismajom a rendészeti szakközépiskola folyosóján

Minap a rendészeti szakközépiskolában jártam. Itt tanul a fiam és fogadóórára voltam hivatalos. Nagyon büszke vagyok arra, hogy 14 évesen már ilyen felelősségteljes döntést hozott. Rendőr tiszt vagy tiszthelyettes szeretne lenni. Arra teszi fel az életét, hogy megvédje az utca emberét a rá leselkedő veszélyektől. Márpedig ebből sajnos egyre több van. Minap az 1-es villamoson egy kétes külsejű alak a bérletemet kérte. Kiderült, hogy ellenőr, pedig már éppen rendőrt akartam hívni.

No de nem erről akartam most írni. Hanem arról, hogy mit találtam a a rendészeti szakközépiskola folyosóján. Egy kék színű kismajmot. Természetesen felvettem és le akartam adni a portán, de itt azt a választ kaptam, hogy dobjam inkább ki, ilyen apróságokkal ők nem foglalkoznak.

Tényleg apróság volt, nagyjából 10 cm magas műanyag figura. Izgatott, hogy mire való. Megkérdeztem a fiamat, hogy valamelyik órán esetleg találkozott-e vele, mint szemléltető eszköz, de kinevetett.

Rákerestem a neten és megtaláltam. A neve: matchstick monkey, magyarul rágómaki. Az Imagine Baby forgalmazza. A célja az, hogy a fogak kibújása miatti ínyfájdalmakat enyhítse. A rajta lévő dudorokat a babák szívesen és sokáig képesek rágcsálni, ezzel pedig kellemesen masszírozzák az ínyüket.

Eszembe jutott, hogy a szomszéd Rozi éppen most lett nagymama. Szerettem volna valami aprósággal gratulálni neki. Eredetileg egy doboz konyakos meggyre gondoltam, mert él-hal a konyakért és az édességért is. De közben rájöttem, hogy ennél sokkal praktikusabb és modernebb ajándékot is vihetnék. Például egy púderrózsaszín matchstick monkey figurát.

Alaposan átolvastam az Imagine Baby leírását és megnéztem a termékfotókat is. Könnyű tisztítani, mosható mosogatógépben és fertőtleníthető sterilizálóban. Ennek külön örültem, mert Rozitól tudom, hogy a lánya tisztaságmániás. Naponta kétszer felmos.

Megtudtam azt is, hogy a kismajom ugyan műanyagból van, de ez már nem az a műanyag, amelyet a fiam kiskorában forgalmaztak. BPA mentes anyagokból készül és rendelkezik FDA és CE tanúsítvánnyal is. Persze fogalmam sem volt, hogy ezek a mozaikszavak pontosan mit jelentenek, de mire idáig jutottam az olvasásban, már maximálisan megbíztam az Imagine Baby termékeiben. Mert sütött a weboldalukról a profizmus ill. a gyerekek feltétel nélküli szeretete.

Ekkor jött a következő kihívás számomra. Hogyan rendeljem meg? Az Imagine Baby Pozsonyi úti üzlete ugyan nincs messze tőlem, de már nem vagyok a régi. Kihívás a troli ill. az átszállás is. Természetesen a weboldalon lehetséges online rendelni is, de őszintén szólva még soha semmit sem vettem elektronikusan.

Vettem egy nagy levegőt és belevágtam. Beraktam a kosárba a kismajmot és még egy praktikus makiláncot is. Aztán továbbléptem a pénztárba. És bankkártyával fizettem. És futár kiszállítást kértem. Hát ez ennyire egyszerű? Mondjuk sokat segített az Imagine Baby webshopjának egyszerű és jól átgondolt felülete. Amely tulajdonképpen kézen fogott és végig navigált az egész rendelési folyamaton. Még a fiam is büszke volt az anyjára, amikor elmeséltem neki az online kalandomat.

3 nappal később pedig egy helyes futár fiatalember meghozta a csomagot. Minden pontosan olyan volt, mint a webshopban. A rágómaki és a lánc is esztétikus, vonzó csomagolásban érkezett.

Büszkén kívántam az ajándékkal Rozinak sok örömöt és boldogságot a kisunokához. Nagyon tetszett neki az ötletem és a bátorságom, de még jobban tetszett neki a púderrózsaszín matchstick monkey figura. Ennek örömére végül a konyak is előkerült a konyhaszekrényből. Koccintás közben elkérte tőlem az Imagine Baby webshopjának a címét. Ő ugyan már nem tudja, hogy hogyan kell online böngészni és rendelni, és nem is akarja megtanulni, de a lányának a webshop címét feltétlenül átadja.