Egy rendőrautó ma már tele van elektronikával

És okoscuccokkal, meg minden ilyesmivel. Sokkal jobban, mint az én menőnek gondolt verdám… És egy átlag járőr is már mindenben felszereltebb, mint sok egyéb szakma képviselője.

A fiam most ezért akar rendőr lenni! Többek között. Mert elvittem egy rendőrnapra és látta, hogy minden milyen high-tech. Kicsit olyan “amerikai filmes” talán, így értheti amit mond róluk, én pedig pont azon voltam rajta mostanában, hogy egy-két félretett, régebbi eszközömet hol javíttassam?

Mindig veszek újat a legtöbb dologból, ha valami már viseltes, de most annyi mindenhez van szükségem elektronikus eszközre, nekem is, hogy jól jön épp az, hogy nem dobtam ki semmit közülük. (Tényleg nem is régiek, csak van megrepedt kijelzős köztük, akksihibás, stb, szóval kellett egy jó mobiltelefon szerviz) Az lcdfix.hu oldalba futottam bele (mások ezt ajánlották), és nagyot csaptam a homlokomra!… Hát dehogy kell itt heteket, hónapokat várni, hogy minden meglegyen javítva… Van, amit helyben meg is csinálnak. Pedig én végig azt hittem, pont ezek a modern kütyük bonyolultabbak annyival a régieknél, hogy a szerelhetőségük nagyon gondos munka és időre van szükség mindenhez, de egy frászt! Az iPhone cuccokról olvasni, hogy maga a gyártó nem tesz meg mindent a szerelhetőség megkönnyítéséért, de az lcdfix.hu esetében erre is igen jó opcióink vannak. Felkészültek, edukáltak a szerelőik.

De mégis mi teszi lehetővé ezt az elképesztő munkatempót? Nos, a szakértelmet nyilván célszerű elsők között említeni, mint én is tettem, de fontos ismérve ezen szerviz gyakorlatának, hogy a cserélendő dolgok, javítandó alkatrészek 90%-át mindig raktáron tartják. Egy akkumulátorcsere így például félórás rapid-munka is lehet valóban. Ennél bonyolultabb Samsung eszközöknél az érintő csere, de a feltöltött raktárkapacitásnak hála, az is csak pár óra. Máshol, megesik, hogy átvesznek egy készüléket valaminek a cseréjére vonatkozó megállapodással, és valóban csak a jövő héten lesz kész. (Van azért ilyen, de az LCD FIX óta tudom, ez mennyire nem törvényszerű) Hiszen mások azt a gyakorlatot követhetik, hogy akkor szereznek be valami beszerelendő dolgot bármilyen készülékhez, ha már felmerült az igény arra a tényleges javításra. Ez nekik különben plusz kiadás lenne, aztán vagy tudják értékesíteni, vagy nem…

Nos, mivel az LCD FIX vezető helyen lévő társaság, ők úgy számolnak, hogy legyen minden készenléten. Ez, feltételezem, hogy egy olyan koncepció, ami előzetesen több ráfordítással járt, de az oldalon (www.lcdfix.hu) is olvashatjuk azon vásárlói utóbeszámolókat, amik alapján megérte így állni mindenhez! Megy a hírük, jó helyen vannak, sok lájkolója van a Facebook-oldaluknak. Ez a hely kiforrta magát a szóban forgó szolgáltatásokkal, és mára alapozhatnak rá, hogy egy lényeges hányada az ilyen szolgáltatásra vágyóknak élből őket keresi majd. Persze, ez utóbbiak csak az én vélelmeim talán, de olvasom tényleg, folyamatosan az értékeléseket és ezen benyomásaim támadtak.

Mindent összevetve az LCD FIX mobiltelefon szerviz és egyebek javítási helye elhozta azt a világot, hogy ezek, a legendás Nokia 3310-esnél lényegesen bonyolultabb felépítésű, elektronikájú, mai, finom eszközeink is sokáig, és gyorsan javíthatók. Akár többször is. Utolérte az itthoni szakemberállomány tudásban, felkészültségben és mindenben ezt az iparágat. A legkorszerűbb módjai annak, ahogy egy mobiltelefon szerviz ma működhet, minden értelemben, itt adottak. Otthagyjuk mondjuk a javításra szánt táblagépet, és a telefonon jön is egy sms hamarosan, míg aznapi ügyeinket intézzük, hogy már kész is, és mehetünk érte. Elérhetőségük, pontos címük a www.lcdfix.hu/pages/kapcsolat oldalon található, de tudom jól, hozzájuk az ország bármely részéből felutaztak már sokan, mert így is kevesebb ráfordítás, mint egy helyben lévő, nem ennyire felkészült szervizben otthagyni javításra, bármely eszközünket. Még így is gyorsabb, utazva is, ha valaki nem a főváros közelében lakik. Szóval bárki nézzen szét náluk a neten, nyugodtan, és akár arra jár, akár csak ezért menne, elképzelhető, hogy jobb megoldás úgysem lesz, mint maga az LCD FIX szerviz.