Egyre népszerűbbek a napelemes rendszerek

Aki napelemes rendszer kiépítésén töri a fejét, bizonyára utánajár az áraknak, a telepítés feltételeinek és a megtérülési időnek. Egyre több épületen látni napelemes rendszert, ami nem véletlen, hisz ezek a rendszerek egyre népszerűbbek.

A https://napelemesrendszerek.info/ honlapon minden szükséges segítséget megtalálunk, ami az ilyen rendszerekkel kapcsolatban fontos lehet, ráadásul helyszíni felmérést is kérhetünk, ahol sok felmerülő kérdésre választ kaphatunk és ugyanígy profi szakemberek végzik el a tervezést és telepítést is. Sokak számára a napelemes rendszerek árai a legfontosabb kérdés, erre azonban összetett a válasz. Hiszen nagyon sok múlik azon, hogy a rendszer mekkora épületen kap majd helyet, milyen energiaigényt kell kiszolgálnia, és így tovább. A kezdeti költségek nyilván magasak, de a tudat, hogy pár év alatt megtérül az ára és utána valóban ingyen van az áram.

De ne menjünk ennyire előre, nézzük meg, mit is kínál a napelemesrendszerek.info csapata, és az is kiderül, hogy a napelemes rendszerek árai mitől függnek.

Azt biztosan sokan tudják már, hogy a napelemes rendszerek a nap fényenergiáját elektromos árammá alakítják át. Ezzel működtethetjük elektromos berendezéseinket. Legyen szó a világításról, vagy konyhai berendezésekről, tévéről, hűtőről, mosógépről. Mindent, amihez áram kell, el tudunk látni napelemes rendszerből származó energiával. A napelemesrendszerek.info pedig az első lépéstől az utolsóig segít, hogy a legjobb rendszert telepíttessük otthonunkra vagy akár vállalkozásunkat is ezzel bővítsük. A fotovoltatikus rendszerek segítségével a nap elektromágneses sugárzásából egyenáram képződik. Ehhez pedig szükség van egy inverterre, hogy az egyenáramból a háztatásunk számára használható áram legyen. A rendszer tehát egyszerűnek tűnik, azonban sokkal bonyolultabb. A napelemes rendszerek árai sok tényezőtől függ.

Az első lépés a helyszíni felmérés, ilyenkor a napelemesrendszerek.info szakemberei felmérik, hogy milyen az épület állapota, szerkezete, milyen a fekvése, milyen a tető dőlésszöge, hisz ezek mind befolyásolják, hogy milyen rendszert lehet telepíteni. Fontos, hogy az épület szerkezete elbírja a napelemes rendszert, ezt is fel kell mérni, meg kell vizsgálni. Napelemes rendszert nem csak új épületekre lehet felszerelni, hisz sok több évtizedes épületen is van már ilyen rendszer és működik a lakók megelégedésére. De van olyan, hogy nem biztos, hogy alkalmas a ház arra, hogy elbírja a napelemeket.

Ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hisz lehet, hogy egy stabilabb garázs, vagy melléképület megfelel erre a célra, vagy ha mégsem, akkor még mindig lehet egy lábon álló rendszert telepíteni a területre. Fontos tehát az épület fekvése is, a tető dőlésszöge, hisz ez befolyásolja, hogy mennyi napsugárzás éri a felületet. A napelemesrendszerek.info tervezői figyelnek arra a helyszíni felmérés során, hogy van-e valami, ami leárnyékolja a tetőt, egy szomszédos épület vagy egy nagyobb fa. Ilyenkor is léteznek alternatív megoldások.

A napelemes rendszerek árai attól is függ, hogy mi mennyi energiát használunk el. Ezt egyszerű kiszámolni, elég hozzá összeszedni egy év villanyszámláit. És ebből már számíthatunk egy átlagot. Minden háztartás más, mindenkinek mások az energiafogyasztási szokásaik. Fontos, hogy ilyenkor ne csak a jelent nézzük, hanem gondoljunk a jövőre is. Elektromos autó vásárlásán törjük a fejünket? Jakuzzit, fűthető medencét szeretnénk? Számoljuk bele azt is, hogy ezek mennyi energiát fognak fogyasztani és ennek megfelelően alakíttassuk ki a napelemes rendszert.

Ami egyébként bővíthető ugyan, de ennek is van egy határa. Inkább legyen egy picit nagyobb teljesítményű rendszerünk, mint egy olyan, ami nem lát el bennünket a megfelelő mennyiségű villamos energiával.

A napelemes rendszerek árai attól is függnek, hogy milyen minőségű maga a rendszer. Itt is fontos a jó minőség, a szakemberek óva intenek attól, hogy név nélküli, megkérdőjelezhető minőségű napelemeket vagy invertert szereltessünk fel otthonunkra. Egyrészt ezek nem olyan hatékonyak, mint a márkás, megbízható társaik, másrészt nincs garantálva a szervizhátterük sem. Érdemes rászánni a nagyobb összeget a jobb minőségre. A minőség tehát még egy olyan tényező, ami befolyásolja az árakat.

Aki napelemes rendszer telepíttetésén gondolkodik, érdemes felkeresnie a napelemesrendszerek.info weboldalt. Ahol nem csak szakmai segítséget kaphat, hanem tájékozódhat is a különböző pályázati lehetőségekről. Fontos alaposan átgondolni az egész beruházást, hisz egyrészt nem kevés pénzbe kerül, másrészt pedig a telepítés voltaképp egy-két napot vesz csak igénybe.