Energetikai tanúsítvány 24 órán belül

Az energetikai tanúsítvány készítése sok esetben sürgős és elengedhetetlen. Ha valaki szeretné ingatlanát eladni, szüksége lesz az energetikai tanúsítványra. Ahhoz pedig, hogy ehhez gyorsan hozzájussunk, érdemes az e-tanusitas.eu-t felkeresni. A folyamat egyszerű, gyors és kényelmes.

Az energetikai tanúsítvány készítése akár 12-24 órán belül megtörténhet. Az ingatlanokat 12 kategóriába lehet sorolni energiafelhasználásukat tekintve, a legjobb az AA++, a legrosszabb a JJ kategória. Ma hazánkban minimum CC besorolású ingatlant lehet építeni, a régebbi ingatlanok között természetesen vannak olyanok, melyek az átlagtól több energiát fogyasztanak.

2012 óta szükséges az ingaltan eladásához az energetikai tanúsítvány, melyből a vásárló nagyon sokat megtudhat az adott ingatlanról. Minél jobb egy besorolás, annál többet ér az adott ingatlan. Ami logikus is, hiszen az ingatlan fenntartási költsége minél alacsonyabb, annál többet hajlandók az emberek fizetni érte.

Az energetikai tanúsítvány készítése sosem volt még ilyen egyszerű. Egyszerűen csak vegyük fel a kapcsolatot telefonon az e-tanusitas.eu-val, akik hétköznap reggel 8 és este 8 között várják a hívásokat. Vagy töltsük ki az űrlapot, melyen megadjuk a kért adatokat. Ezután egy telefonos egyeztetés következik, majd a területileg illetékes kolléga helyszíni felmérést végez. A helyszíni felmérés során megnézi a fűtésrendszert, a melegvíz-előállítás rendszerét és módját, a szigetelést és minden olyan dolgot, ami összefügg az energiafelhasználással.

Ezek után a mért adatokat megkapja az iroda, ahol megkezdődik a kiértékelés. Ezek eredménye pedig maga az energetikai tanúsítvány, melyet futárszolgálat szállít házhoz. Az energetikai tanúsítvány készítésének ára attól függ, hogy Budapesten vagy vidéken található-e az ingatlan, illetve számít az is, hogy lakásról vagy házról van-e szó, illetve milyen az ingatlan mérete.