Ha rendészeten tanulsz, akkor sem árt egy plusz munka

A rendészet egy olyan dolog, amit az emberek csak szélsőségekben látnak. Sokan úgy gondolják, hogy minden rendőr korrupt, mások pedig azt, hogy a rendőrök sosem hibázhatnak. Mindig is érdekelt, hogy mi visz egy embert arra, hogy ezt a munkatípust válassza. És őszintén, miután már eleget láttam olyan gazdasági munkákból, amiknek a megnevezése nem mond semmit, teljesen megértem, hogy emberek miért döntenének a rendészet mellett.

A hatalom is persze szerepet játszik benne, de remélem, hogy ez egy sokkal kisebb indok, mint az igazságérzet. Az utóbbit pedig teljesen át tudom érezni. Az ember segíteni akar másoknak és megvédeni azokat, akik körülöttük élnek. Egy ideális társadalomban pedig a rendészet pont ezt a szerepet tölti be. Viszont túl sok ismerősömtől hallom, hogy felsőbb hatalmak néha mennyire meg tudják akadályozni a munkájuk rendes végzését.

Én végül nagyon más irányba tanultam, mégis úgy érzem, hogy átéltem én is pár univerzális diák problémát. Az egyik ilyen a munka találása volt. A topiwork.hu azonban sikeresen áthidalta nekem ezt a problémát egy olyan szolgáltatással, amire máig azt tudom mondani, hogy elképesztő. Bár a szüleim támogattak anyagilag, mikor elkezdtem az egyetemet, mégis úgy éreztem, hogy szeretnék a saját lábaimon állni.

Ezért is kezdtem el az interneten diákmunkák kapcsán keresgélni. A topiwork.hu pedig igen jó helyen szerepelt a keresőben, miután beírtam ezeket a kulcsszavakat. Munkaközvetítő kapcsán semmiképpen nem érném be egy olyan oldallal, ami hátrébb van a keresőben. Hiszen már ez alapján is meg lehet ítélni, hogy mennyire kiforrott az adott cég és, hogy érvényesülni tud-e egy olyan kompetitív világban, mint amilyen az internet is.

A topiwork.hu azonban nem csak a helyezés megszerzéséhez értett, hanem ahhoz is, hogy miként lehet egy könnyen átlátható oldalt kialakítani. Mikor fellépünk a topiwork.hu kezdőlapjára, rögtön azt fogjuk érezni, hogy ez egy megbízható hely, ahol tényleg segíteni tudnak egy új munka megtalálásában. A design nincs eltúlozva és mégis igényes tud maradni. A kialakítás azonban talán még fontosabb volt ennél.

A topiwork.hu egy munkahely keresővel nyit. Ez pedig több szempontból is egy nagyszerű kezdés. Nincsenek reklámok és azonnal rá tudunk térni a lényegre. A munkakeresés ingoványos világában ez pedig nagy felüdülés tud lenni. Számtalanszor történt már velem, hogy elterveztem valamit, de végül nem tudtam megvalósítani, mert egyszerűen túl sok időt vett volna igénybe, és inkább feladtam.

A topiwork.hu oldalán azonban csak be kell írnom azt, hogy milyen munkát szeretnék és azonnal kiadja az ezzel kapcsolatos találatokat. Ha pedig csak valami homályos ötletünk van arról, hogy milyen területen szeretnénk munkát végezni, akkor használhatjuk a kategóriák rendszerét is. Ezen a részen kiválaszthatunk egy olyan címkét, ami egy nagyobb témát fed le. Például, engem a gazdasági vonulat érdekelt, úgyhogy rá is kattintottam az ehhez kapcsolódó menüpontra.

A munkák pedig egytől-egyig nagyszerűek, de ami talán még jobb, hogy mindegyikhez fűztek egy hosszabb leírást is. Így semmiképpen nem fogjuk azt érezni, hogy csak vakon bízunk a topiwork.hu megítélésében. Helyette tudatos döntést fogunk hozni, ami meg tud spórolni nekünk rengeteg jövőbeli szenvedést. Összességében tehát nagyon elégedett voltam azzal a szolgáltatással, amit a topiwork.hu biztosított nekem és a jövőben is biztosan hosszan együtt fogok még dolgozni velük.