Hiába a katonás edzésterv, ezen már csak a plasztikai sebész segíthet

Sokszor, amikor olyan filmeket látok, ahol katonák vagy rendészek kiképzőtáborokon vesznek részt, mindig eszembe jut, hogy nőként vajon én hogyan bírnám a gyűrődést. Meglehetősen szabálykövető természetű vagyok, de azt, hogy hajnalban keljek és fussak, mondjuk laza 5-10 km-t reggeli előtt, na, azt nem igazán tudnám magamról elképzelni.

Egy szigorúbb diétát viszonylag könnyedén be tudok tartani és a mozgással sincsen gond, de azt jobban szeretem inkább a délutáni vagy az esti órákban végezni. Mindezt lehetőleg a magam tempójában, úgy, hogy nem ordibál a hátam mögött egy idegbeteg kiképző őrmester. Van, akit az ilyen jellegű szigor motivál, nekem inkább csak a kedvemet venné el. De nem vagyunk egyformák.

A kor előrehaladtát, testünk változásait is eltérően kezeljük és fogadjuk el és ez így van rendjén. Van, akinek elég, ha szemkörnyékápolót vásárol egy bizonyos kor felett, mások plasztikai sebészeti kezelésekre kérnek időpontot. Igazából mindegy hogy mihez folyamodunk, a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben attól függetlenül, hogy éppen hány gyertyát fújunk el azon a bizonyos szülinapi tortán.

Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapesten, 25 év tapasztalatával vezeti a Kelemed Plasztikai Sebészet & Arcfiatalítás & Hegkezelés elnevezésű vállalkozását. A Doktor Úr több, mint 38 éve van jelen sebészként az orvosi pályán, plasztikai sebészetben pedig negyedévszázados tapasztalata van. Folyamatosan képzi magát, főleg nemzetközi színtéren. Tagja a legjelentősebb plasztikai sebészettel foglalkozó tudományos társaságoknak, hazai és nemzetközi színtéren egyarán. Számára betegei biztonsága a legfontosabb, melyet alapvetőnek tart. Nagy szakértelemmel és körültekintő gondossággal kezeli őket. Tevékenységében a holisztikus szemléletmódot alkalmazza, amely nagy hangsúlyt fektet a páciensekben zajló lelki-, testi- és szellemi folyamatok kölcsönhatásaira, egyensúlyára. kizárólag prémium minőségű implantátumokat és gyógyászati segédeszközöket használ, nagyműtéteit a nívós Art Medic magánklinikán végzi, ahol a páciensek a legnagyobb biztonságban tudhatják magukat.

A Kelemed Plasztika három telephelyen működik. Budapesten, a 13. kerületi rendelőben járóbetegellátás és helyi érzéstelenítésben történő műtéteket végeznek, hétfői, szerdai és csütörtöki napokon. A másik budapesti helyszínen a 2. kerületi Art Medic magánklinikán pedig az altatásban végzendő nagyműtétek zajlanak, általában keddi napokon. Üzemel egy rendelő Pécsett is, itt is járóbetegeket fogadnak. A rendelők pontos címét és a rendelési időkre vonatkozó információkat meg lehet találni a plasztika.info.hu weboldalon is.

Dr. Kelemen Ottó rendkívül széles körben végez plasztikai beavatkozásokat. Több évtizedes tapasztalata kiterjed a mellplasztikára, férfiak és nők részére egyaránt.  Számos, a test egyéb részeit – hasat, combokat, karokat, intim területeket –   érintő műtétet végzett már páciensei nagy örömére. Az arcon végzett beavatkozások sem okoznak számára gondot, bátran fordulhatunk hozzá, ha szemhéjunkat, orrunkat, fülünket vagy arcunkat szeretnénk átalakíttatni.

A műtéteken kívül vannak olyan kezelések is, melyekhez nem kell feltétlen kés alá feküdni. Ez főleg az arcplasztika területén jellemző. Az arcfiatalító kezelések iránti egyre növekvő igénnyel érkezett egy afféle szemléletváltás, miszerint kevésbé megterhelő, gyorsabb és kíméletesebb eljárásokra lenne szükség. Így jöttek létre és terjedtek el a különböző szálakkal végzett arcfiatalító kezelések. Ezek lényege, hogy a problémás területeken, jellemzően a szemöldök környékén, az arcon és a nyakon különféle aszálak behúzásával fiatalítják meg a bőrt.

A szálak többféle anyagból készülnek, lehet felszívódót és nem felszívódót is választani. Behelyezésük egyszerű és gyors, helyi érzéstelenítésben is végezhető. a mellékhatások és a szövődmények minimálisak, a teljes gyógyulás néhány hét alatt bekövetkezhet.

A metszés nélküli arcfiatalító eljárások közé tartozik az úgynevezett liposoft technika, amely tulajdonképpen nem más, mint térfogatkitöltés, hiszen az arc bőrének kötőszöveteit a páciens saját zsírszöveteivel töltik fel. Ez sem egy hosszú beavatkozás, helyi érzéstelenítéssel elvégezhető. Az arc néhány nap alatt rendbe jön, viszont azért vannak olyan tevékenységek, például sportolás vagy szaunázás, amit hetekig nem szabad a kezelés után végezni. Ez a liposoft eljárás kombinálható egy szálas kezeléssel is, amivel rendkívül esztétikus eredményt lehet elérni.

A hyaluronsavas kezelések is elég elterjedtek, alkalmazási körük is egyre szélesedik. A módszer eredményének és biztonságosságának köszönhetően évről-évre nő a kezeltek száma, Dr. Kelemen Ottó budapesti plasztikai sebész páciensei között is, aki 25 év tapasztalatával rendelkezik. A hyaluronsavat alkalmazzák például ráncfeltöltésre, kézfiatalításra, ajakdúsításra, de még fenéknagyobbításra is.  Vannak olyan tényezők, melyek befolyásolhatják a tartósságot. Ilyen például a bőrünk típusa, a nemünk, a folyadékfogyasztási szokásaink.  Hátrányosan befolyásolja az alkohol, és a drogfogyasztás, a szoláriumozás és a dohányzás is. Ezen kívül tilos igénybe venni a kezelést terhességben és szoptatási időszak alatt, rosszindulatú vagy autoimmun betegség megléte esetén.

A botoxkezelésről mindenki hallott már, ez egy botolinum hatóanyagú gyógyszer, amelyet szintén bőrfiatalító kezelések eszközeként alkalmaznak. Főleg a nyak és az arc mimikai izomráncait kezelik vele, tartóssága egyénenként változó, általában 3-4, vagy 5-6 hónap. Botox-szal egyébként nemcsak szépészeti, hanem egészségügyi beavatkozást végeznek. Kiválóan kezelhető vele a kóros izzadás, mely legtöbbször a tenyeret, a lábfejet és a hónaljat érinti. Az első kezelés 6-8 hónapig szokott hatásos lenni és az azt követő kezelések tartósság egyre fokozódik. a harmadik-negyedik kezelés hatása akár egy évig is eltarthat.

Létezik még az úgynevezett drakula kezelés, amikor a páciens saját vérplazmáját fecskendezik vissza a bőre alá a problémás területekre, illetve a mezoterápia, ami a bőr alatti kötőszövetek megújítására irányul.

Dr. Kelemen Ottó budapesti plasztikai sebész honlapját olvasva, aki 25 év tapasztalatával rendelkezik, nekem nagyon kellemes benyomásom keletkezett. A műtétek és eljárások részletesen, precízen vannak bemutatva, felhívják a figyelmet minden fontos részletre, tudnivalóra. Végigkísérik a látogatót a műtétet megelőző előkészületektől kezdve az eljárások részletes bemutatásán át a várható szövődményekig, és mellékhatásokig, végezetül a gyógyulásig. A honlapon külön galéria is van, ahol előtt-utána fotókkal mutatják be a műtétek eredményességét. Nagyon meggyőző képek találhatók itt.

A Gyakran Ismételt kérdések menüpontban tanácsokat találunk a plasztikai sebész kiválasztásához. Dr. Kelemen Ottó kiemelten fontosnak tartja, hogy döntésünk meghozatala előtt kérjük ki több szakorvos véleményét is, tájékozódjunk a lehetőségről. Gondoljuk át, milyen benyomásunk alakult ki az adott rendelőről felszereltségéről, a körülményekről. Fontos, hogy megfelelően tájékoztatva legyünk az alkalmazandó eljárásról esetleges szövődményekről, valamint a várható esztétikai eredményről.

A honlapon megtalálható az egyes műtétek árképzése és ÁFA tartalma is. Általában véve a gyógyászati jellegű beavatkozások ÁFA mentesek, míg a szépészeti kezelések árai tartalmazás az általános forgalmi adót. A műtéteket egészségpénztári finanszírozással is igénybe lehet venni, részleges finanszírozás is lehetséges. Ha a páciensnek még nincs egészségpénztári tagsága, de szeretné a szolgálatatást igénybe venni, akkor kérésre szerződnek az adott pénztárral.  Ezzel kapcsolatosan csak annyi a teendő, hogy az első konzultáció alkalmával jelezni kell, ha ezt a finanszírozási formát kívánjuk igénybe venni.

Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapesten 25 év tapasztalatával és szakértelmével várja kedves régi és leendő pácienseit!