Nehéz is az egyetemista lét, pláne, ha fogorvoshoz kell járkálni

Ez a tanév eléggé borzalmasra sikeredett. Rengeteg munkám volt és mellette a suliban is számos beadandót kellet készíteni. Nem mondom, hogy könnyű volt, de túl vagyok rajta. A legborzasztóbb beadandó amikor rendészetről kellett írnom. Na, nem is csodálom, hogy éppen akkor kezdett el fájni az egyik fogam, mivel ez a témakör sosem állt hozzám közel. Korábban már voltam vele fogorvosnál, akkor csak a lyukat kellett betömni, de azóta is éreztem, hogy érzékeny a hidegre, melegre, meg úgy mindenre. Ezért nyilván nem örültem, hogy fáj, hiszen megint mehetek fogorvoshoz, amitől azért eléggé félek.

Úgy voltam vele, hogy nem a szokásos fogorvosomhoz megyek, hiszen előzőleg lehet, hogy pont ő baltázta el a fogamat. Kerestem egy hiper-szuper klinikát, ahol meg tudják nézni jelenleg mi a baj a fogammal. Hihetetlen milyen árakon mozognak a fogorvosi magánrendelések, de rengeteget dolgoztam, ezért most van félretett pénzem, amit fel tudok rá áldozni. Na szóval kerestem magamnak egy jó kis magánrendelőt. Nem volt nehéz dolgom, a Google elég jól kisegít mindig a bajban, ezért rá is találtam a Prime Dental Clinic-re. Nagyon jó véleményeket találtam róluk és úgy vettem észre az áraik is a helyén vannak, nem céljuk lenyúlni feleslegesen az embereket. Mihamarabb felvettem velük a kapcsolatot, hogy minél gyorsabban bejussak egy fogvizitre. Mivel fájdalmaim voltak, így az asszisztens már másnapra adott nekem időpontot a klinikára. A rendelésen kiderült, hogy valószínűleg az előző fogorvos, aki betömte a fogamat szépen belefúrt az idegbe, ezért volt mindig érzékeny az a fogam minden külső tényezőre. Úgyhogy jelenleg az a megoldás, hogy gyökérkezelésnek vetik alá a fogamat, mivel máshogy ezt a problémát nem tudják kezelni. Ezzel az volt a problémám, hogy nagyon félek a fogorvostól, és a gyökérkezelés során többször is vissza kell menni.

Mielőtt sor került volna a kezelésre, elolvastam a klinika oldalán szereplő gyökérkezelés témájában írt cikket.

A cikkben szépen le van írva, hogy mi a menete egy gyökérkezelésnek. Az első alkalommal kitisztítják a fogat és a gyökércsatornákat. Amennyiben a fog nagyon fájna, akkor csak a következő alkalommal kerül sor a gyökérkezelésre, addig pedig egy nyugtató löketet kap a fájó fog. Sokszor van szükség gyógyszeres fogtömésre, ami egyénenként változó lehet. A gyökérkezelés történhet kézzel és gép műszerrel, és általában az orvosok mindkét módszert használják egyszerre, hiszen a gépi megoldás olyan helyre is befér, ahova kézzel nem lehet.

Sajnos a gyökérkezelt fog már halott, ezért nem tekintjük teljes értékűnek. Emiatt színük is megváltozik, amelyet sajnos én is tapasztaltam már környezetemben élőknél, akiknek sötét lett a foguk egy gyökérkezelés után. Szerencsére a gyökérkezelt fogam olyan helyen van, ahol annyira nem látszódik, így emiatt nem kell aggodalmaskodnom.

Ezen információk birtokában már lazábban fogok menni az első gyökérkezelésre, hiszen kb. tudom mire is számítsak. Több alkalommal is mennem kell majd, de végre megoldódik a fogérzékenységem és még a beadandóimat is be fogom tudni fejezni.