Nem kell rendőri segítség ahhoz, hogy az oldalunk az első helyen legyen

Rendőrnek menni sok kisfiúnak az álma. Talán azért, mert olyan jó kimondani magadról azt, hogy egy könnyen körülírható munkád van. Sajnos azonban a rendőrök munkája nagyrészt nem izgalmakkal és akcióval telik. Legalábbis az ismerőseim, akik ezt a pályát választották, ilyen dolgokat meséltek nekem. Sokan örökre bennragadnak az egyszerű közlekedési bírságok kiszabásában. Attól függetlenül, hogy erre is van szükség, nem feltétlenül ezért akartak rendőrök lenni.

Bármilyen döbbenet, előző héten az osztálytalálkozón kiderült, hogy az egyik osztálytársam nyomozó lett. Na ez már tényleg az a kategória, amiről minden gyerek álmodik. Sajnos azonban ez sem jelentett non-stop akciót. Azt mondta, hogy rengeteg a papírmunka, de azért a pár, valóban izgalmas ügyért tényleg megéri. Egész este mindenki őt kérdezgette a munkájáról és teljesen meg tudtam érteni a többiek izgalmát.

Bár elsőre talán nem hangzik olyan izgalmasnak, mint a rendőri munka, de én meg egy online boltot indítottam pár hónappal ezelőtt. Nem igazán indult be, de miután rátaláltam a keresobenelso hu nevű oldalra, minden megváltozott. Megtudhattam tőlük például, hogy az interneten is lehet olyan kalandos nyomozásokat folytatni, mint egy valós hatósági személynek. A nyomozás pedig elsősorban a kereső algoritmusa köré szerveződött.

Bizony, sokan nem tudják, hogy milyen új szabályok vannak érvényben az interneten és a világban, ha érvényesülni szeretnénk a cégünkkel. Régebben elég volt, ha az embert ismerték a környéken és biztos, hogy hozzá jártak vásárolni. Az internet azonban annyi lehetőséget nyitott meg előttünk, hogy sokszor nem is tudjuk már, hogy mit válasszunk. A keresobenelso hu oldala pedig azt ígéri nekünk, hogy ha igénybevesszük a szolgáltatásukat, akkor ők segítenek abban, hogy ki tudjunk tűnni a tömegből.

Ezt pedig a következőképp teszik. Elsősorban el tudnak készíteni számunkra egy olyan honlapot, amely modern és ütőképes. Nincs is rosszabb annál, mikor az embernek felkelti az érdeklődését egy cég, hogy fellép a honlapjára, és valami katasztrofális látvány fogadja. Gondoljunk erre úgy, mintha egy boltba lépnénk be és minden koszos lenne. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszak a termékek, de nem fogunk annyira megbízni bennük. A keresobenelso hu azonban tisztában van azzal, hogy milyen honlapkészítési technikák azok, amelyek segítségével érvényesülni tudunk a mai, virtuális világban.

A nevük azonban azt sejteti, hogy nem csak honlapkészítésre vannak szakosodva. Ez pedig egy kiváló megfigyelés. Valóban, a keresobenelso hu azt is biztosítani tudja nekünk, hogy a keresőben, az elsők között kerüljünk ki. Biztos vagyok benne, hogy tapasztaltátok magatokon, hogy mikor kerestek valamit, nagyon számít, hogy ne kelljen túlzottan lejjebb tekerni a keresési találatok között. Egyszerűen az emberben van egy elemi ösztön, hogy, ami elől van, az biztosan megbízhatóbb. Ez pedig valamilyen szinten igaz. Hiszen az első helyezett hajlandó volt arra, hogy megbízzon olyan cégeket, mint a keresobenelso hu és megértse, hogy miként működik az algoritmus. Egy ilyen cég pedig nagy eséllyel ránk is pontosan ennyire fog figyelni.

Nem is kellett több érv ahhoz, hogy tárcsázzam a számukat. Szerencsére minden más is pont olyan egyszerű és gördülékeny volt, mint ahogy felvázolták nekem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen jutányos áron, ennyi segítséget tudtak nyújtani a cégemnek. Szerintem mindenkinek érdemes legalább egy próbát tennie velük és utána már úgysem akartok visszatérni a korábbi módszereitekhez.