Rendészet helyett acélmunka

Meglehetősen érdekes váltás a rendészetről a plazma- és lángvágásra áttérni, nemde? No, de ne rohanjunk ennyire előre!

A páromról tudni kell, hogy éveken át rendőrként dolgozott, amit alapvetően szeretett is, ugyanis gyermekkori álma volt ezt a hivatást űzni. Már 10 éves korától a rendészképzőbe készült, ahová elsőre sikerült is bejutnia. Az iskolát kiváló eredménnyel végezte, ami után rögtön munkába is állt. Sokáig boldog volt benne, de ahogy telt-múlt az idő, az egyforma munkanapok felébresztették benne a vágyat arra, hogy valami újat próbáljon ki a meglévő munka mellett.

Megmondom őszintén, ötletem sincs, honnan jöhetett neki a plazmavágás és a különféle fémmegmunkálási eljárások iránti érdeklődés, mindenesetre örülök, hogy talált valamit, ami iránt újra lelkesedik és új terveket sző. Talán az egyik barátja mutathatta be neki az eljárást, aki külföldön dolgozik… de ez csupán spekuláció.

Lényeg a lényeg: a minap olyan élvezettel mutatta be nekem az acelpartner.hu oldalát, mint még soha semmit! Mesélte, hogy nagyon tetszik neki a weblap, rengeteget tanult onnan, és az egyik tervéhez őket szeretné partnernek.

acelpartner.hu – profi weboldal, minőségi munka

Amikor megnyitottam az acelpartner.hu oldalát, akkor valóban igazat kellett adnom a kedvesemnek, ugyanis egy elképesztően tetszetős, átlátható oldal tárult a szemem elé. Könnyen kezelhető felületek találhatók rajta, ráadásul minden szolgáltatáshoz tartozik részletes leírás is. Innen világosodott meg számomra az is például, hogy egyáltalán mi az a plazmavágás: egy olyan eljárás, melynek során magas hőmérsékleten, ún. plazma halmazállapotú anyaggal formálják megfelelő alakúra és méretűre a különféle fémdarabokat. Állítólag rendkívül jó eljárás, ugyanis minden egyéb, hagyományos technikával ellentétben itt csodaszép, tiszta féméleket kapunk, aminek következtében sokkal kevesebb utómunka szükségeltetik, ami praktikus és költséghatékony módszerré teszi a plazmavágást.
Ezen felül az sem hátrány, hogy vastag fémfelületek formálására is alkalmas.

Ezek a részletes leírások egyébként nem csak azoknak jók, akik hozzám hasonlóan még semmit nem tudnak arról, mi fán terem a plazma- vagy lángvágás, hanem azoknak is, akik egyértelműen tudni akarják, mit tartalmaz az adott szolgáltatás.
Pontosan fel vannak tüntetve az oldalon, hogy mi tartozik bele az elvégzett munkálatokba, továbbá az is, hogy milyen feltételekkel vállalják azt. Szerintem ez az egyenes kommunikáció minden tisztességes közös munka alapja, és nekem nagyon szimpatikus volt, hogy az acelpartner.hu nyílt lapokkal játszik.

Nem csak plazmavágással foglalkozik az acelpartner.hu!

Az acelpartner.hu oldaláról megtudtam, hogy ez a vállalat egyáltalán nem csak a plazmavágással foglalkozik, hanem ettől sokkal szélesebb a repertoárjuk.

Foglalkoznak:

  • plazmavágással,
  • lángvágással,
  • szemcseszórásos felülettisztítással,
  • CNC gépi forgácsolással,
  • acélszerkezetek gyártásával,
  • lemezlakatos munkák kivitelezésével,
  • és élletöréssel is.

A rengeteg szolgáltatás kérhető megrendelésre is, de bérmunkával is foglalkoznak. A kettő közötti fő különbséget az adja, hogy előbbi esetben az acelpartner.hu cége biztosítja a teljes szakmai hátteret és az anyagokat is, míg az utóbbi esetében mi adjuk a megmunkálandó anyagot számukra.

Egy kérdés nem volt világos számomra: hogyan alakulnak az árak? El se tudtam képzelni, hogy mennyibe kerül egy plazmavágási folyamat.

Egy aloldalon erről is találtam infót: nem csoda, hogy nem tudtam magamtól belőni, mennyibe kerülhet a folyamat, ugyanis minden esetben egyéni árszabással dolgoznak. Átgondolva teljesen logikus, hiszen nincs két egyforma megrendelés, ez nem sablonra végezhető munka, így hát nem is lehet konkrét kategóriákba bezsúfolni ezeket.

A férjem új munkája

A párom szerzett némi infót már az acelpartner.hu-ról (lehet, hogy ezért is ragaszkodik annyira hozzájuk), és nagyon pozitív tapasztalatokat hallott velük kapcsolatban.
Megbízhatónak és korrektnek írták le őket, ami azért megnyugvást jelent, hogyha ilyen nagy volumenű projekhez keres az ember partnert, mint amilyen az én szerelmem fejében is megfogalmazódott.

Bevallom, nem értem pontosan, hogyan fog zajlani a folyamat, de abban biztos vagyok, hogy az acelpartner.hu egy korrekt üzleti partner, és a férjem bármit is szeretne velük közösen dolgozni, nem nyúl mellé velük.

Bízom benne, hogy új színt hoz majd a párom életébe ez az acelpartner.hu-s projekt, és úgy fogja élvezni, mint anno a rendészetet.