Új fagylaltpult, mint konfliktuskezelési módszer

A férjem rendőr, és ez a szakmai szépségivel együtt sok lemondással jár a családunk részére. Ott vannak az állandó éjszakai műszakok, a veszély, egyszóval nem egy stresszmentes szakmáról beszélünk. Emellett a férjemmel van egy kis családi fagyizónk, úgyhogy sokszor nagyon kevés idő jut egymásra. Az is sok feszültséget okoz közöttünk, hogy egy régebbi fajta fagyigépünk van, amit gyakran kell szervizelni, mert mindig van valami baja. Ez nem kevés pénzt és energiát emészt fel. Az egyik hétvégén eldöntöttük a férjemmel, hogy az életünkben jelenlévő sok stresszt kicsit szeretnénk csökkenteni. Nyilván az állását nem mondhatja fel, mert magas pozícióban dolgozik, a fagyizót meg a nehézségek ellenére szeretjük csinálni. Végül is itt volt az ideje a modernizálásnak egy új fagyigép formájában.

Szerencsére megtaláltuk a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalát, ahol termékek széles kínálatából lehet az embernek választani. Vannak itt használt és új gépek is, ki – ki a saját költségvetésének megfelelően tud vásárolni. Mi egyetértettünk abban, hogy a büdzsénk egyelőre csak a használt gépeket engedi, de ezzel nem volt semmi gond, senki se kezdi rögtön nagyban a vállalkozását. Nem aggódtunk amiatt, hogy egy használt gépet veszünk, mert a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán olvasottak alapján szinte biztosak voltunk benne, hogy egy megbízható cégről van szó. Már csak az is árulkodó, hogy 20 éve vannak a piacon. Mi, mint vállalkozók tisztában vagyunk vele, hogy ha valakinek nem magas színvonalú a szolgáltatása, nem fog tudni fennmaradni ennyi ideig a piacon, hiába indul sikeresen az üzlet. Ez volt az első jó előjel.

Továbbá azt is megtudtuk, hogy egy kis családi vállalkozásból eljutottak oda, hogy magas minőségű nagykonyhai és cukrászati, valamint forró és jeges italokat készítő gépeket forgalmaznak. Én mindig is szerettem az olasz gyártmányú gépeket, úgyhogy ezt megint egy jó előjelnek vettem. Nyilván ezek a gépek nem olcsóak, ennek ellenére mégis egész jutányosnak találtam az árakat, amiket a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán feltüntettek. Olvastam, hogy az új gépekre 1 év, míg a használt gépek vásárlása esetén 3 hónap a garancia.

A férjemmel sikeresen ki is választottunk egy használt fagylaltpultot, de mielőtt leadtuk volna a rendelést, kicsit még böngésztünk az oldalon, hátha találunk valamit, amire a következő fejlesztéskor beruháznánk. Ugyanis jövőbeli terveink között szerepel, hogy a kis családi fagyizónkat bővítsük. Gondoltunk rá, hogy jó lenne esetleg majd egy jégkásagépet venni, mert a gyerekek nagyon szeretik nyáron ezt a hűsítő italt, sokszor kérdezték már meg tőlünk, hogy lehet – e ilyet kapni. A válasz sajnos nem volt, de terveink szerint a közeljövőben erre a kérdésre igennel tudunk majd felelni. Ki is néztünk egy SPM I-PRO 3 LIGHT MANUAL jégkásagépet, aminek az árát elfogadhatónak találtuk a funkcióihoz képest, úgyhogy várható, hogy a jövőben majd megvásároljuk.

A férjemmel kíváncsiak voltunk, hogy van – e a cégnél házhoz szállítási lehetőség. Mindenképp el szerettünk volna menni megnézni élőben a fagyipultot, de ha ez mégsem jön össze, akkor B tervet akartunk készíteni. A Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán olvastuk, hogy ha valaki nem tudja megoldani a vásárolt gép elszállítását, akkor fel kell venni a kapcsolatot a cég munkatársaival, és meg fogják oldani, hogy odaérjen a termék. Mindezek alapján nagyon szimpatikus volt a cég nekünk a férjemmel, és alig vártuk, hogy használhassuk a megrendelt fagyipultot.